top of page
  • Foto van schrijverKaat Declerck

Dit zijn onze 3 favoriete tools als behavior designers!Om ons werk als behavior designers te kunnen doen, maken we gebruik van heel wat tools. Maar er is er één, die onze harten helemaal heeft gestolen, en we zijn er zeker van dat het ook jouw favoriete tool kan worden! 😏 Op de 3e plaats: Sonix! Kwalitatief research is super belangrijk voor onze job. Het is daar waar we de belangrijkste inzichten krijgen en meer leren over het gedrag van de gebruiker.


Het is een stap waar we veel belang aan hechten en die soms onvoldoende waarde krijgt bij sommige organisaties.


Sonix is een AI tool die transcripties maak van video's. Ideaal dus voor de recordings van onze interviews. Super handig, want het bespaart ons tonnen tijd en werk. Iedereen die al eens heeft moeten transcriberen zonder AI weet waar we het over hebben. 😉 Op de 2e plaats: Figma Aangezien we dagelijks samenwerken met developers, is Figma onmisbaar in onze toolbox. We kunnen er heel gemakkelijk onze copy vol psychologische technieken in onze designs plaatsen.


In Figma designen we onze finale user experiences die we dan ook delen met onze klanten en hun partners. En het laat ons toe onze designs te valideren en testen. Top!

Maar e tool die ons hart gestolen heeft...


Op de 1e plaats: Miro 💛

Miro is een online whiteboard waar je eenvoudig kan werken met grote hoeveelheden informatie. Je kan eenvoudig een overview maken van al je informatie, in real-time samenwerken, elkaar gemakkelijk feedback geven en spelen met afbeeldingen en tekst.


Er gaat geen dag voorbij waar we Miro niet gebruiken.

We gebruiken het voor:

  • De kick-off van onze projecten

  • Het verwerken van research

  • Een overview te maken van alle inzichten uit het research

  • En zelfs voor presentaties


Daarbovenop is Miro ook superhandig om tijdens workshops en trainings meteen hands-on te werken en onmiddellijk feedback te geven. Kortom, we gebruiken het voor alles.


Vroeger werkten we met Word en Powerpoint, maar niets gaf ons de vrijheid, het overzicht en de flexibiliteit zoals Miro. Je leest het, we zijn nogal starstruck. 🤩

Ken jij nog een interessante tool die we moeten gebruiken?

Laat het ons weten!6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page